0 Läs mer >>
 

Visst är det något speciellt när man serverar små söta rätter? 
Tyckte dessa sliders/ hamburgare blev såå söta! Ja dom blev riktigt goda också!
Bröden är köpta på Willys.
 
Hamburgarna har jag gjort på älgfärs, ta den färs du har tillgång till.
 
12 småa burgare.
550 g färs
2 msk kalvfond.
muffinsplåt
Blanda färsen med kalvfon.
Dela färsen i 12 bitar, jag vägde upp varje bit till 45 g.
Rulla en boll och tryck ut varje köttfärsboll i muffinsplåten.
 
Tryck ut färsbollarna rejält med handen eller med botten på ett glas.
Grädda burgarna i ugnen i 175-200 grader i ca 7 min.
Under tiden deladel jag en skiva hamburgerost i 4 delar ( 3 skivor går åt)
Ta ut plåten, salta och peppra, lägg på en bit ost på burgarna.
Sätt tillbaka plåten i ugnen i ca 7 min till.
 
Dela bröden och stek snittytan i lite smör tills de fått lite färg.
 
Nu kan du bygga din burgare med det du tycker är gott.
Jag hade sallad, bacon, picklad rödlök och hamburgerdressing.
Vi delade även på en liten pommes( pommes som jag gjort i ugnen)
 

 
 
 
 
PICKLAD RÖDLÖK
 
skala och skär rödlöken i tunna skivor
 
koka en 1-2-3 lag
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
 
lägg rödlöken i en burk
häll den varma lagen över löken
låt kallna
smakar bäst om den fått ett dygn på sig i kylen
PICKLAD RÖDLÖK
 
skala och skär rödlöken i tunna skivor
 
koka en 1-2-3 lag
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
 
lägg rödlöken i en burk
häll den varma lagen över löken
låt kallna
smakar bäst om den fått ett dygn på sig i kylen


 
Kram//Erica

Sliders// Småa hambur...

1 Läs mer >>

Mini Saffransdonuts
 
25 gram färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
3 dl mjölk ( gärna 3% fetthalt)
0,5 dl socker
1 påse saffran ( 0,5 g)
1 tsk vaniljsocker 
75 g smör (rumstempererad)
1 ägg (kan uteslutas)
Ca 7-8 dl vetemjöl
Neutral olja (tex rapsolja el frityrolja)
Socker till garnering
 

Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt ägg, vaniljsocker , saffran och socker, rör om. Blanda i mjöl och klicka i smöret. Knåda degen smidig, gärna i bakmaskin eller för hand i 10 min. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns för kladdig. När degen är smidig och ordentligt knådad täcker du bunken med en påse och låter jäsa i 45-60 min.

Häll ut degen på mjölat bakbord och kavla ut den. Stansa ut degen med ett litet glas och gör ett hål i mitten med fingret. Hetta upp olja till 180° och fritera munkarna gyllene ca 3 minuter på varje sida. Låt rinna av på ett galler el på hushållspapper och rulla sedan i socker.

Jag friterar mina munkar i min fritös, supersmidigt!



 
 
 
Kram//Erica 

Mini Saffransdonuts