Visst är det något speciellt när man serverar små söta rätter?
Tyckte dessa sliders/ hamburgare blev såå söta! Ja dom blev riktigt goda också!
Bröden är köpta på Willys.
Hamburgarna har jag gjort på älgfärs, ta den färs du har tillgång till.
12 småa burgare.
550 g färs
2 msk kalvfond.
muffinsplåt
Blanda färsen med kalvfon.
Dela färsen i 12 bitar, jag vägde upp varje bit till 45 g.
Rulla en boll och tryck ut varje köttfärsboll i muffinsplåten.
Grädda burgarna i ugnen i 175-200 grader i ca 7 min.
Under tiden deladel jag en skiva hamburgerost i 4 delar ( 3 skivor går åt)
Ta ut plåten, salta och peppra, lägg på en bit ost på burgarna.
Sätt tillbaka plåten i ugnen i ca 7 min till.
Dela bröden och stek snittytan i lite smör tills de fått lite färg.
Nu kan du bygga din burgare med det du tycker är gott.
Jag hade sallad, bacon, picklad rödlök och hamburgerdressing.
Vi delade även på en liten pommes( pommes som jag gjort i ugnen)
PICKLAD RÖDLÖK
skala och skär rödlöken i tunna skivor
koka en 1-2-3 lag
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
lägg rödlöken i en burk
häll den varma lagen över löken
låt kallna
smakar bäst om den fått ett dygn på sig i kylen
PICKLAD RÖDLÖK
skala och skär rödlöken i tunna skivor
koka en 1-2-3 lag
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
lägg rödlöken i en burk
häll den varma lagen över löken
låt kallna
smakar bäst om den fått ett dygn på sig i kylen