0 Läs mer >>

Än om vädret är grått och regnet hänger i luften så gladde det mig väldigt att dom små vårsolarna i diket har kommit! Tussilago! Det är ett säkert vårtecken!
Igår gjorde vi pizza hemma. Ena halvan täcktes med kassler, andra halvan med hemmagjord kebab! Sen ost tomater och mozzarella! Den halvan med kebab var den godaste pizza jag någonsin gjort! Duktigt Erica! Att hylla vårens ankomst tycker jag att ni ska försöka er på en gooood SPARRISSOPPA! Grön å läcker! Man kan använda både fryst och färsk!
Färsk grön sparris bryter man av som vanligt, sen skär man 250gr i cm stora bitar, knopparna sparar man till garnering! Koka de färska sparrisbitarna i lättsaltat vatten ca 3 min. ( fryst sparris behöver inte förkokas) Häll av vattnet!
Hacka en gullök fint och fräses mjuk i lite smör i en gryta.
Häll över 2,5 dl grädde, 2,5 dl hönsbuljong, 1/2 dl vitt vin. Smakas av m lite salt och peppar.
Kokas upp och kokas i 10 min.
Skär ett några skivor bacon i småa strimlor, stek sparrisknopparna tillsammans med baconet.
När soppan kokat klart så kör den slät med stavmixer.
Häll upp i serveringsskålar och garnera med bacon och knopparna!
Smaklig vår!

Vår i sikte!

0 Läs mer >>

Igår var det härligt uteväder så då var det frukost premiär ute på altanen! Härligt. Det är så mysigt kunna sitta ute och äta! Så snart börjar grillracet,nästan all mat går ju att tillagas på grillen. Så nu önskar jag en solig sommar som är vindstilla och att regnet faller på natten. Växtligheten måste ju få sitt! Sen överlämnar vi disken till Sigge, han är väldigt duktig och noggrann! Önska kan man ju!

Frukost ute

1 Läs mer >>
Så har det hänt igen! Idag var det på nyheterna att det var blandat fläskkött i kebaben!! Snart kommer det väl att stå i innehållsförteckningen på all mat att det kan finnas spår av gris,häst,fågel & fisk!! Ja även jordnötter!! Så ibland är det skönt att man gillar laga den mesta maten själv,även att ha tillgång till inhemska råvaror! Fisk,älg,ren,bär och svamp kan vi få tag på själva eller av släkt.En riktig lyx egentligen när man tänker efter! Så tillbaka till kebaben! Fick för ett tag sen ett tips på enkel kebab! Å hejbara va gott det var,jag änvände mig av älgfärs men annan färs funkar säkert lika bra! Här är receptet KEBAB hemmagjord 500g nötfärs kebabkrydda (har inget mängdmått ,men man får smaka sig fram) cayennepeppar salt Blanda färsen med kryddorna Tryck ut färsen tunt,tunt på en bakplåtsklädd ugnsplåt Grädda i 200graders varm ugn i ca 10-15 min Klipp el skär i småa bitar Jag serverade pommes,lök,grönsaker och orientdressing till kebaben!! Yummi!! Hoppas ni törs pröva. Vi tyckte iaf att det va gott Och så vet man (förhoppningsvis) vad som man stoppar i sig!

Kebab

0 Läs mer >>

Middan idag köptes på pizzerian! Sen åkte vi ner till älvkanten och smaskade i oss kebabrullarna !
kaffe hade vi åxå med oss. Såg på isflaken som sakta for förb och vi såg ett å annat fiskhopp! 
Med andra ord en skön söndag i april!

Vår i luften

0 Läs mer >>
Idag åkte vi till Umeå och överraskade min storebror Micke som har fyllt 50 år.
Vi hade mat och tårta med oss så han kunde bara luta sig tillbaka och njuta av vårat besök och bli uppassad! 
Precis som det ska va när man fyller "gubbe"!!
Grattis grattis brorsan!!

Kalas

1 Läs mer >>
 
 
 
 
Hej och välkomna till min blogg!
 
Den är under konstruktion men kommer  snart att fyllas med massor av recept, pyssel och bilder!
Inledningsvis bjuder jag på denna spontana och enkla AIK-dukning som ledde dom till SM-guld!
 
 
 
 
 

Välkommen till Ericas...