0 Läs mer >>
Jag bara Älskar mango.
Godast är ju när man får en perfekt mogen färsk mango, men när det inte händer så ofta har jag alltid fryst mango.
Läste någonstans om enkel o nyttig glass.
Bara mixa frukt o kvarg el Yoggi.
Jag lät den frysta mangon halvtina innan jag mixade den till en fin puré med mixerstaven.
Sen ner med vaniljpulver och kvarg/yoggi (50/50) i purén och körde med staven tills allt är blandat!
Fyll glassformarna.
Njut av en nyttig glass när värmen nu kommer.
Gör av olika frukter och bär, och du kan äta glass med gott samvete!
 
 
 
Form från Panduro
 
 
Kram//Erica

Mangoglass, nyttig

0 Läs mer >>

 

 
 

Jordgubbsmousse

 

 

3 gelatinblad

225g jordgubbar
0,75dl socker
3dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
Koka upp jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka ett par minuter.
Häll jordgubbarna genom en sil.
Krama ut vattnet från gelatinbladen och smält dem i jordgubbspurén.
Låt svalna medan du vispar grädden. Grädden ska inte vara för hårt vispad utan hellre lite lösare.
Vänd ihop jordgubbarna och grädde.

Häll upp i serveringsskålar och låt stelna i kylskåp.

Kan även användas som tårtfyllning.

 
Kram//Erica 

Jordgubbsmousse

0 Läs mer >>
Isad Rabarbersoppa
4 port
 
 Dagen innan fryser du in delade jordgubbar i iskuber
 
(På med vatten över jordgubbsbitarna)
 
Soppan: 1/2 kg rabarber i bitar
några jordgubbar, blir så fin färg
7 dl vatten
1 1/2 dl socker
2 msk potatismjöl, lite vatten
 
Koka rabarber, jordgubbar och vatten i ca 5-10 min.
Sila bort rabarbern och jordgubbarna Och koka upp vätskan igen Med sockret.
Rör ut potatismjölet med lite kallt vatten och red av soppan.
Låt soppan svalna.
Kyl soppan och lägg i isbitarna vid servering.
 
 
 
Kram//Erica

Isad Rabarbersoppa

0 Läs mer >>
Mumsmums/YummiYummi/GräddbullarKokosmums ja kärt bakverk har många namn! 
Receptet ger många bitar, beror ju lite på hur man skär förstås, glutenfritt och håller sig länge i frysen.
Alltså ett toppenbra fika att ha på lut i kylen i sommar, för de är enkla att göra och ofta får man ju en äggvita över!
 
 
 
 
 
1 äggvita
4,5 dl socker
0,75 dl florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
1,5 msk gelatinpulver
 
Strössel: 4 dl kokos
1 msk kakao
 
Blanda äggvita, socker, florsocker och det kalla vattnet i en hushållsassistents bunke.
Rör om.
Koka upp vatten och rör ut gelatinpulvrer i det kokande vattnet.
Rör tills gelatinet är utrört.
Vispa ner gelatinet i äggvitan och sockret.
Vispa nu i ca 30 min.
Blanda kokos och kakaon och häll ut hälften av blandningen i en form 20x30 cm med kant.
Jag tog tre godislådor som man kan få på affären.
Häll smeten på kokosblandningen. Strö över resten av kokosblandningen.
Låt stelna, minst 2 timmar i kylen.
Skär i rutor och doppa snittytorna i kokoskakaoblandningen.
 
 
Kram/Erica
 
 

Mumsmums/YummiYumm...

1 Läs mer >>
Ibland när man handlar lockas man med hjälp av xtrapris, att köpa saker som man sen bara stoppar in i kylen.
Så blev det med ett trepack matjessill.
Jag äter den men tycker löksill är mycke godare.
Så hittade jag ett recept i Allas som såg intressant ut, och det blev ett lyckoskott!
( receptet från tidningen finns längdsner, om du vill göra allt från grunden)
Men jag hade en potatisgratäng i påse så jag gjorde 'the hurry style'.
Perfekt att göra nu till midsommar, till buffébordet, en variant till jansons.
 
 
 
FYRVAKTARGRATÄNG
3-4 port
 
1 pkt potatisgratäng i påse (800 g )
1 burk matjessill
2 gul lök 
dill
smör att steka o smörja formen
panko
 
Skiva löken och stek den i smör tills den är mjuk utan fått färg.
Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng.
På med den stekta löken, klipp matjesillen i småa bitar o strö över.
På med lite dill, och kläm ut resten av potatisgratängen.
Jämna till ytan så potatisen täcker sillen.
På med lite Panko.
175-200 grader i 20 min.
Minimalt arbete och maximalt gott.
Jag gjorde i portionsformar.
 
 
 
 
Recept från allas
 
Kram//Erica

Fyrmästargratäng

0 Läs mer >>
Geléhallonpannacotta
4 port
 
25 geléhallon 
3 dl grädde
 
  1. Värm grädden och häll i geléhallonen.
  2. Rör om på låg värme till dess geléhallonen lösts upp i grädden.
  3. Häll upp i skålar och ställ kallt i minst 4 timmar. 
 
 
 

Gelehallonpannacotta