0 Läs mer >>
Jag gillar råvaror som man kan göra oändligt många olika goda maträtter av.
Färs är ju en sån råvara.
Vi har ju turen att ha älgfärs.
Denna rätt fick jag tips av min vän Åsa .
Gott, enkelt och snabbt.
Toppen att förbereda och att ha på lut i frysen.
 
Falsk Lövbiff
4-6 port
 
500 g färs ( valfri)
1 ägg
2 msk mjöl
1 tsk lökpulver
1 msk aromat
 
Blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg ut en remsa av plastfilm på en bricka el skärbräda.
På med färsen och lägg plastfilm på.
Tryck. U ut färsen tunt mellan plastfilmen.
Klipp plast och färs i 4-6 bitar.
Lägg in färsen på det plana underlaget i frysen.
Låt frysa några timmar.
 
Så långt kan du förbereda.
Lägg dessa i en plastpåse om du inte tänker laga till dom samma dag.
 
Vid tillagning värms en stekpanna upp med en klick smör. 
Ta fram en lövbiff från frysen, ta bort plasten och lägg den fryst i varm stekpanna.
Stek några minuter på varje sida.
Servera med pommes och vitlök&persiljesmör.
 
 
 
Kram//Erica 

Falsk Lövbiff

0 Läs mer >>
 
MANDELKAKA MED APRIKOSER
 
150 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
1 krm bittermandelarom
1 burk aprikoser
50 g flagad mandel
 
Smält smöret.
Vispa smör och sockret.
Tillsätt ett ägg i taget, vispa kraftigt mellan varje ägg.
Rör ner mjöl, bakpulver, grädde och bittermandelarom , rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord o bröad springform.
Låt aprikoserna rinna av.
Lägg dem med den kupade sidan uppåt i formen.
Strö över mandel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt kakan svalna innan den lossan från formen. 
Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde el vaniljglass.
 
 
Recept ica.se
 
Kram//Erica

Mandelkaka med Apriko...

0 Läs mer >>
 
Jörnskaka
 
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
 
Tillsätt 2 ägg
150 g smält smör
1 1/2 dl kokande vatten
 
Blanda väl.
Häll smeten i en smörd och bröad rund sockerkaksform.
 
Grädda i 175 grader varm ugn i ca 40 min.
Låt kakan kallna.
Gör glasyr av 50 g smält smör
ca 1- 1 1/2 dl florsocker ( kan behövas mer)
1 äggula
Rör ihop en lagom tjock glasyr och bred på kakan.
 
(Jag hade hackad apelsinchoklad och strött över, strössel funkar också.)
Det fina fatet kommer från Bosaker Inredning AB i Hemavan.
 
Kram//Erica

Jörnskaka