![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_0964_5b360c26ddf2b364d50f44c4.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_0966_5b360c479606ee5e406ab32d.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_0968_5b360c66ddf2b364caf3522b.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_0963_5b360caa9606ee5e58a09539.jpg)
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Smörkräm
100 g smör, rumstempererat
2 dl florsocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
riven kokos
Fyllning
Pensling & garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop kakao, socker, florsocker, salt, mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
Tillsätt ägg, olja och vatten och rör till en jämn och slät smet.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Börja testa med en sticka efter 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna helt.
Häll det rumsvarma smöret i en bunke tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa med elvisp/maskin till en krämig och jämn smet.
Tillsätt kaffet och vispa ihop.
Häll tillsist ner havregryn och kakao och vispa några minuter.
Häll chokladbollssmeten över den avsvalnade brownien och bred ut i ett jämnt lager.
Strö pärlsocker på toppen och skär i rutor.
Kram//Erica