Detta är väl sommarmat?
Inkokt lax, färskpotatis & en god kall sås!
ca 6 port
1 kg laxfilé
1 gul lök
1 morot
1 liter vatten
1/2-1 dl ättika
1 msk salt
2 msk socker
7 vitpepparkorn
Ugn 200 grader
Lägg laxfilén i en liten form med höga kanter. ( jag tog bort skinnet)
Skala och skiva lök och morot, lägg de i en kastrull med vattnet, ättikan, salt, socker och vitpeppar.
Koka upp lagen och häll den över fisken, in i ugnen ca 10-12 min.
Ta ut formen och låt svalna I lagen.
Sätt in laxen med lagen i kylen.
Kall sås: 1 liten burk creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk senap
bostongurka ( man tar så mycke man vill)
salt & peppar
dill
Rör ihop allt o smaka av.
Kram//Erica