Hallonpaj
Passar på att göra några godbitar att ha i frysen om det blir läge för spontanfika under sommaren.
Dessa små läckra hallonpajer är toppen ha på lut i frysen om man får oväntat besök.
Jag gjorde dessa i mazarinformar, men man kan även göra en stor!
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/9d0d9de5-82ef-4da1-9a50-14239c11009f-4519-000003a00d52de74_5d1487649606ee5c2d061b15.jpg)
Hallonpaj
ca 16-20 st små el 1 stor paj
Pajskal:
200 g smält smör
5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl mjölk
7 msk snabb marzanpulver
350 g frysta hallon
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Börja med att göra marzankrämen, vispa ihop mjölken och marzanpulvret och låt den svälla i kylen.
Ta fram hallonen från frysen och blanda dom med potatismjölet och sockret.
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen.
Ta undan 1/3 av degen.
2/3 trycks ut i pajformen/pajformarna.
Förgrädda pajskalet/pajskalen i 200 g i ca 8-10 min.
Lägg en klick av marzankrämen i varje pajform / täck botten i den stora formen.
Sen på med hallonen och sist smula över pajdegen som är kvar.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 min.
Serveras gärna med en klick grädde elller marzansås.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/c973078e-a3ba-4e0a-bdda-501fd2faa4fb-4519-000003a013dfa565_5d1487972a6b2272624cff7b.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_4537_5d1487b89606ee5c5bc4ed19.jpg)