0 Läs mer >>
Jag samlar recept, men ibland måste även jag rensa bland sparade bilder i mobilen.
Ett sätt är att baka / laga receptet och skriva in det på bloggen.
Pepparnötter är ett sånt.
Så håll tillgodo, fast det inte är advent riiiktigt ännu.
 
Pepparnötter 
 
250 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 msk ljus sirap
1 ägg
1 msk kanel
2 tsk mald kardemumma 
0,5 tsk kryddnejlikor
1 tsk bikarbonat 
ca 8 dl vetemjöl 
Rör smör, socker och sirap pösigt.
Tillsätt ägget och blanda.
Blanda ner resterande ingredienser till en de.
Låt degen vila minst 2 timmar , gärna 3.
Dela degen och rulla ut till lillfingertjocka längder.
Skär tumnagel stora bitar och ställ på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 175 grader varm ugn i ca 12-15 min.
 
 


 
 
Kram//Erica

Pepparnötter

0 Läs mer >>
Jag tycker ju om att testa nya saker.
Dessa dekorationer som man bakar i silikonformar blir ju fina att dekorera bakverk och maträtter med.


40 g äggvita
40 g vetemjöl 
50 g florsocker
 
40 g vispgrädde
en nypa salt
1/2 -1 tsk neutral olja
Bakas i 180 g , mitt i ugne i 8-10 min.
 
Dela smeten i små skålar om du vill färga löven.
Till mina Pridelöv hade jag 5 olika färger.
Gör ett löv i taget, lägg smeten i lövet/mattan och dra smeten så det fyller håligheterna. 
Grädda och så fort du tar ut mattan/ löven , så använd en tandpetare för att lyfta upp löven.
Lägg de färdiga löven på ett bakplåtspapper.
Fortsätt tills smeten är slut.
Chokladlöv
50 g rumsvarmt smör
10 g kakao
12 g florsocker 
30 g vetemjöl
37 g äggvita
Vispa ihop och stryk ut på silikonmattan
Grädda i 160 grader i 6-10 min.
 
 

 

45 g smör, rumstempererat
45 g florsocker
45 g vetemjöl
1.5 g kardemumma el ingefärapulver
37 g äggvita

Vispa smör och socker fluffigt, vispa ner äggvitan och vänd ner mjöl och ingefärspulver. Sätt ugnen på 175°C. Bred ut smeten tunt på silikonmattan. Baka mitt i ugnen i 5 minuter. Ta försiktigt av löven från silikonmattan och lätt över tex en smal kavel och låt svalna, så får du en annan form på löven.




 
 
 
 
Kram//Erica

Flarn, Dekorationslöv...