![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/f3991511-91a9-4cac-b27b-2076b963cfcb_61f69eef2a6b222ebe034512.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/1ee6ff4e-eb9c-4a35-99e1-e721d1988fac_61f69f009606ee3c921adde8.jpg)
Pasta
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/b79c8cf1-2372-4ce4-b315-1d33faebebaf_61f6a09c9606ee3c7f941844.jpg)
I och med jag har en wipp i nacken och det gör arbetet med armarna svårt är jag så glad och mina maskiner.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/33aa11fa-ea4b-47a3-861c-b8041c562395_61f6a131ddf2b334c357978c.jpg)
När våran Ica på byn hade Lokalproducerad oxfilé till bokningspris så köpte jag hem två fina filéer.
- 4 port
- 400 g tagliatelle (eller pennepasta)
- 300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 200 g champinjoner
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk japansk soja
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt
- peppar
- 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- parmesanost
- crema di balsamico
- rucolasallad ( jag hade bara isbergssallad)
- Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
- Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
- Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
- I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
- Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
- Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
- Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico
-
Kram// Erica