Glöggkött
Kring jul kan det lätt hänt att man köper hem ganska mycket gott som man inte hinner äta /dricka upp allt.
Glögg brukar det ju alltid bli lite kvar.
Göra glöggkött brukar jag ofta göra efter jul, gör det ofta på fläskytterfil.
GLÖGGKÖTT
1,5-2 kg kött , gag hade fläskytterfilé
1 stor gul lök (klyfta den)
1 morot
1-2 dl glögg
1 dl soya
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn
ev 5-6 enbär
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
Bryn köttets sidor lite först i gjutjärnsgrytan
Tillsätt alla ingredienser i grytan
Låt köttet stå och småputtra under lock tills köttet har en innertemp på ca 80 grader
Jag brukar räkna ca 1 timme per kg kött
Ta upp köttet och låt det vila i en form
Sila lite av lite av spadet för att göra såsen.
Tillsätt grädde och späd den tills du tycker att det smakar bra!
Skär köttet i tunna skivor och häll över den varma såsen på köttskivorna.