olja och smör till stekning
100 g mjukt smör
2 msk finhackad bladpersilja
worcestershiresås
salt och peppar
Fördela vitlökssmöret över köttet. Ställ in fatet under grillen ett par minuter så att smöret smälter ned över köttet.
Oxfile Provencale
Citronbiskvi i långpa...
Citronsockerkaka med ...
Prinsesstårta i strut
Skinkröra
Gubbröra med äggstra ...
Glutenfria rullrån
Vispa ihop:
1 medelstort ägg och
1,5 dl socker och
1 tsk vaniljsocker
Blanda i en annan bunke:
2 dl glutenfritt mjöl ( jag använde Finax mjölmix)
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk hjorthornssalt
Rör ner blandningen i äggsmeten
Blanda ihop:
1 1/2 dl smält smör och
3 dl vatten
Häll hälften av smöret/vattnet i smeten och vispa tills den är en jämn smet. Tillsätt resten av smöret /vattnet och rör lite mer.
Värm järnet.Häll i 1 msk smet, tryck igen locket och grädda tills rånet är ljusbrunt. det går fort . Rulla snabbt rånet till en rulle, finns enkom Rullrånspinne.Låt kallna på galler. Förvaras i en tät burk så de inte mjuknar. Vill du göra korgar så lägg de varma rånen på upp och ner-vända dricksglas, vill du ha strutar lägg rånet platt på arbetsbänken och rulla ihop i form av en strut.