0 Läs mer >>
 
Gårdagens middag blev en Kantarellsoppa med ost.
 
Kantarellsoppa


1 gul finhackad lök
5 dl trattkantareller
(eller annan färsk svamp)
40 g Smör
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 dl smakrik riven hårdost, jag hade svedjans gårdost, vbost funkar också bra
salt och peppar

Persilja, persiljeolja,rostade pumpakärnor , picklade kantareller och ärtskott till garnering

Torrstek kantarellerna så att vätskan försvinner.
Tillsätt sedan smör och stek tills kantarellerna fått färg.
Sänk plattan och tillsätt den finhackade löken och stek försiktigt så att den blir mjuk.
Slå på buljongen. Har du inte färdig buljong går det bra med 4 dl vatten och 1 buljongtärning.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer till den konsistens du vill ha och slå på grädden och riven ost.
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Garnera soppan med persilja, persiljeoljan, pumpakärnor, picklade kantareller o ärtskott.

Kram//Erica 

Kantarellsoppa

0 Läs mer >>

Kan bara hälsa från skogen i Tärnabyfjällen Att det finns hur mycke svamp som helst i år.

 
Så nu kommer nog min blogg fyllas med en hel del recept med Kantareller som huvudråvara.
Först ut är
 
Picklade Kantareller 
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 lagerblad
1 msk gula senapsfrön 
4 kryddpepparkorn
 
100 g färska kantareller, rensade, jag använde hela små
 

1. Putsa och borsta kantareller.

2. Koka upp ättika, socker ,vatten, lagerblad, senapsfrön o kryddpeppar . 

3. Slå lagen över de färska kantarellerna och låt stå över natten.

4. Förflytta kantareller till tätslutande burk och slå på lag så det täcker.

 
Ikväll bjuder jag på Kantarellsoppa. 
Så håll utkik, recept kommer! 
Ha en fin måndag och vecka!

Kram// Erica

Picklade kantareller

0 Läs mer >>
 

 Blåbärspannacotta, 6 portioner

3 gelatinblad
250 g blåbär (frysta går utmärkt)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Blanda blåbär, socker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull.
3. Låt blandningen precis koka upp och dra av från värmen.
4. Mixa blandningen med mixerstav för att få ut all färg och smak från bären.
5. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem i den varma blåbärsgrädden.Sila smeten.

6. Häll upp i portionsglas/skålar,låt stelna i  4 timmar, gärna över natten i kylskåp.


7. Du kan även låta pannacotta stelna i en bunke över natten och sen Vispa upp pannacottan till önskad konsistens.

 

 
Kram//Erica

Blåbärspanacotta