Kantarellsoppa

 
Gårdagens middag blev en Kantarellsoppa med ost.
 
Kantarellsoppa


1 gul finhackad lök
5 dl trattkantareller
(eller annan färsk svamp)
40 g Smör
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 dl smakrik riven hårdost, jag hade svedjans gårdost, vbost funkar också bra
salt och peppar

Persilja, persiljeolja,rostade pumpakärnor , picklade kantareller och ärtskott till garnering

Torrstek kantarellerna så att vätskan försvinner.
Tillsätt sedan smör och stek tills kantarellerna fått färg.
Sänk plattan och tillsätt den finhackade löken och stek försiktigt så att den blir mjuk.
Slå på buljongen. Har du inte färdig buljong går det bra med 4 dl vatten och 1 buljongtärning.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer till den konsistens du vill ha och slå på grädden och riven ost.
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Garnera soppan med persilja, persiljeoljan, pumpakärnor, picklade kantareller o ärtskott.

Kram//Erica 

Kommentera här: