Chokladmuffins
Morotkaksrulltårta
- 15 stora marshmallows
- 50 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk saft av citron (för starkare citronsmak kan man även riva ner lite citronskal)
- 100 g vit choklad
- ev. rivet citronskal som dekoration
Först av allt: Är du osäker på om du har stora marshmallows – använd hellre fler än färre! Och det går att påverka konsistensen på fudgekolan genom att reglera mängden choklad. Ju mer choklad = desto fastare fudge.
Smält samman marshmallows, smör, socker och grädde i en stor kastrull. Rör hela tiden. När marshmallowsen smält helt och blandningen sjuder – tillsätt saften, rör om ordentligt under några minuters försiktig sjudning (för en ännu starkare citronsmak kan man även riva ner lite citronskal) och ta därefter kastrullen från värmen. Hacka den vita chokladen fint och rör ner den i den ännu varma smeten. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp tills den stelnar. Riv eventuellt över lite citronskal, skär i rutor. Förvara kallt.
Kram//Erica
Citronfudge
Mangoglass
Belgiska Våfflor
Grahamsvåfflor
Goldtown
2 msk havtornssirap (se recept nedan)
limesaft
is
1. Gör havtornssirap.
2. Häll upp havtornssirap i glas.
3. I med limesaft, rom och is.
4. Fyll upp med Seven up.
Havtornssirap:
2 dl socker
2 dl vatten
1 förp. havtorn
1. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig.
2. Häll i havtornen och låt koka i 20 minuter.
3. Sila och häll upp i rengjord flaska.
Goldtown /Havtornssir...
- 1 1/2 dl vetemjöl
- uppvispat ägg
- 3 dl panko
- neutral olja till fritering
Arancini- Friterade K...
Ugnsgratinerad Vinkas...
Snurrig äppelkaka
Tomat&Mozzarell tarte
- 500 g persilja
- 1-2 dl bulgur
- 1 finhackad röd lök
- tomater
- 3/4 dl färskpressad citronjuice
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Skär bort de grova stjälkarna på persiljan och finhacka resten. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.
- Blanda alla ingredienser med bulgurn. Krydda med salt och peppar.