Det hörs ju redan på namnet att det är något riktigt smarrigt!
Daimbiskvier!!!!!
Biskvier är inte svåra att göra men lite pyssligt.
Tar ju lite tid, men det är det värt!
Jag gjorde småa biskvier, tycker det blir mera aptitligt så.
Smaksak! Javisst!
Daimbiskvier
40 st småa
Bottnar: 300 g mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 äggvitor ( spara äggulorna)
Daimsmörkräm: 300 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kokande vatten
4 st dubbeldaim, grovt hackad
Dekor: 250 g ljus choklad ( jag använde Marabou mjölkchoklad)
1 msk neutral olja
1 st dubbeldaim, finhackad
Börja med bottnarna.
Grovriv mandelmassan.
Vispa ner äggvitan och sockret i mandelmassrivet.
Vispa tills det är en slät smet.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
40 st småa el 20 stora.
Grädda i 175 grader, ca 15-25 min, beror lite på storlek och ugn.
Håll koll!
Lossa kakorna direkt och vänd dom upp och ner.
Tryck till kakan lite så den blir lite plattare.
Gör smörkrämen medans kakorna kallna.
Vispa smöret,vaniljsockret och det siktade florsockret vitt och pösigt.
Vispa ner äggulorna.
Häll i det kokande vattnet under vispning.
Grovhacka daimen och rör ner det i smörkrämen.
Fördela smörkrämen på undresidens på kakorna.
Bred Smörkrämen toppigt.
Ställ in biskvierna i frysen så smörkrämen fryser.
Smält chokladen över vattenbad, rör i oljan.
Doppa biskvierna i chokladen, ska täcka all smörkräm.
Toppa biskvin med finhackade daimsmulor.