ThailändskKyckling
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54251ca39606ee21ff41bcb2.jpg)
ThailändskKyckling
4 kycklingfiléer
1/2 dl mjöl
1 tsk kryddpeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk chilipeppar
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
smör att steka i
1 stor burk persikor
2 pressade vitlökar
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
Skär kycklingen i tärningar och bryn dom i smör. ( gärna i en gjutjärnsgryta)
Blanda ihop alla kryddorna och mjölet.
Häll mjöl/kryddblandningen över kycklingen och rör om.
Slå spadet från persikorna över kycklingen.
Pressa i vitlöken och smula ner buljongtärningarna. Rör om.
Låt puttra i 20 min.
Häll på grädden och koka upp.
Servera kycklinggrytan med kokt ris och persikohalvorna.
Tycker man inte om allt för stark mat kan man halvera kryddmängden.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54251c9fddf2b3541b925b2c.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54251c9be087c32d4ebd6982.jpg)
Kram//Erica
skriven
Gott!