![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_5361_5d8a19279606ee260e0723e3.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_5157_5d8a195a9606ee26172406a4.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_5355_5d8a1a189606ee262a9cc8db.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_5160_5d8a1b0b9606ee26172406dc.jpg)
Skånska pepparkakor
ca 18 st
3 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 msk bikarbonat
1 msk mjölk
7 dl vetemjöl
Blanda sirap, ingefära och kanel i en bunke. Rör ut bikarbonaten i mjölken och tillsätt även det till sirapen. Rör i vetemjöl och arbeta till en jämn och smidig deg (den blir något sandig i konsistensen). Täck bunken med plastfilm och låt vila i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på bakbordet och dela i 18 lika stora bitar. Använd lite mjöl om det känns kladdigt. Rulla till bollar och lägg dem 9 och 9 på två plåtar med bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte för nära varandra). Platta till dem något med mjölade händer.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem svalna på plåtarna.
Kram//Erica