Enchiladas
Enchiladas
4 port
Fyllning:
1 gul lök
300 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl krossade tomater
3 msk guacamole
Sås:
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
salt
oregano
vitlök
tortillabröd
riven ost
Skala och finhacka löken.
Bryn färsen och löken.
Blanda ner kryddorna, krossade tomaterna och guacamolen.
Fyll tortillabröden med färsröran.
Vik ihop bröden och ställ i en smord ugnsform.
Koka ihop såsen och häll över tortillabröden.
Strö över den rivna osten.
Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Veckosallad
Ca 10 portioner
1 kg vitkål
3 grovt rivna morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1-2paprika
Dressing:
1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda el oregano
Ca 1 msk örtsalt eller salt
Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.
Kram//Erica