0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Gjorde en ny vitlökskräm, väldigt god och len struktur.
Åt denna kräm till räkorna i aftonens räkfrossa.
 
Toum-Libanesisk Vitlökskräm
2 äggvitor
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft 
0,5 tsk salt
2-3 dl rapsolja
 
Kör äggvitorna,den rivna vitlöken och citronsaften med en stavmixer till ett skum, ca2-3 min.
Tillsätt oljan droppvis, ska bli en fast kräm.
Salta.
Låt krämen stå i kylen ca 30 min innan servering.
Vitlökskrämen håller 3-4 dagar i kylen.
 
 
 
Kram//Erica

Libanesisk Vitlökskrä...

0 Läs mer >>
 
Idag har vi äntligen testat BeercanChicken.
Man trär en hel kyckling på en ölburk och kör den på grillen; indirekt grillning. ( har bara kolen på sidorna)
Jag hittade ett recept där man låter den hela, tinade kycklingen logga i en lag över natten.
Recept kommer här nedan, så har du 1 1/2 timme som du vill sitta vid grillen så ska du testa detta.
Kycklingen blev mör, saftig och väldigt God.
 
BeercanChicken
 
1 hel tinad kyckling
1 burk öl, 33 cl, lager
 
Lag: 5 liter vatten
3 dl grov salt
3 dl socker
2 lagerblad
1 msk grovmald svartpeppar
1 tsk chiliflakes
Koka  upp 1 liter vatten med salt och socker.
Rör tills socker och salt löst sig.
I med kryddorna och 4 liter kallt vatten.
Låt lagen kallna helt innan kycklingen lägg i lagen och ställ in i kylen.
Låt kycklingen ligga i lagen över natten.
 
Skölj av kycklingen lite, pensla den sen med olja och krydda med grillkrydda.
 
Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.
Fördela de glödande briketterna i två högar, på varsin sida av grillen.
Kolla värmen i grillen, 140 grader är lämplig.
 
Häll ut lite öl ur burken, trä kycklingen på burken och ställ den i ställningen.
Ställ mitt på grillen.
På med locket!
 
Du kommer att få fylla på mera kol.
Tar ungefär 1 1/2 timme.
Kolla att tempen i grillen är 140 grader hela tiden.
Kycklingen är klar när köttet har en temp på 85 grader vid bröstbenet.
 
 
 
 
 
Kram//Erica

BeercanChicken

1 Läs mer >>
 
Igår var jag på en trevligt träff med gamla Goa klasskamrater på Nannas i Hemavan.
Åt blåmusslor, pommes och aioli.
Tack till alla goa för en toppenkväll!
 
Middan idag blev grillad filé med varm potatissallad.
 
Varm potatissallad
ca 6 port
 
1 kg potatis
4 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl persilja
salt, peppar
 
Koka potatisen, skalad och skuren i mindre bitar.
Medans potatisarna kokar så koka upp creme fraichen m buljongtärningen.
Rör så buljongtärningen smälter, pressa ner vitlöken.
Rör ner persiljan, dra några drag med pepparkvarnen.
Tillsätt salt om det behövs.
Ner med dom kokta potatisarna i creme fraichen och rör om.
Äts direkt med grillat!
 
 
Idag hade vi ingen persilja hemma, så jag finhackade spetspaprika och rörde ner i creme fraichen.
 
Kram//Erica

Varm potatissallad

1 Läs mer >>
 
Detta är min favvosallad.
Älskar stinget som ättikspriten tillför.
Tycker även om att den är lätt att göra.
 
Tomat&Mozzarellasallad
 
1 finhackad rödlök
1 msk ättiksprit
1 msk socker
1-2 msk vatten
salt
1 tsk grovmald svartpeppar
2 skivade plommontomater
2 skivade mozzarella ostar
Rör ihop ättiksprit, socker, salt o vatten.
Rör tills sockret smält.
Finhacka löken och lägg i lagen.
I med den grovmalda svartpepparen.
Skiva tomat och mozzarellan.
Lägg tomat och ost på ett fat.
Skeda över löken.
Servera!
 
Kram//Erica

Tomat&Mozzarellasalla...

0 Läs mer >>
 
När man är med husvagnen vill man äta god mat , men enkelt ska det vara.
Vitlökspotatis är så gott till grillat.
För att göra rätten extra enkel, värmer man potatisarna som finns i burk.
Dom är ju färdigkokta, så jag kokar upp dom i vatten med en grönsaksbuljongtärning i en kastrull. Sen får dom ligga 5-10 min tills dom är genomvarma.
Häll av vattnet och släng ner en rejäl klick smör, 1-2 pressade vitlöksklyftor och persilja.
Rör om. Gör inget om potatisarna går sönder lite.
Servera genast!
 
 
 
 

Vitlökspotatis

0 Läs mer >>
 
Lime&Honungsås
 
1 liten burk Créme fraiche
1 lime, skal och saft
1/2 msk flytande honung
salt 
citronpeppar
 
Riv skalet fint från limen och pressa ur all saft.
Blanda ner det i créme fraichen.
Rör ner honungen, salt och lite citronpeppar.
Smaka av.
 
Såsen serverade vi till Laxwok.
 
Kram//Erica

Lime&Honungsås

1 Läs mer >>
En väldigt enkel men supergod sås till grillat kött & kyckling.
 
Nektarinsås
2 dl creme fraiche
1 msk limesaft 
1/2-1 tsk sambal oelek
2-3 nektariner, finhackade
salt&peppar
Rör ihop allt!
 
 

Nektarinsås

0 Läs mer >>
 
 
Just nu har jag två nya favvisar.
Det ena är min nyuppfunna Familjeplanka som jag har fått hjälp med att göra.
Jag har utformat idén, och snickrat ihop den har svärfar och sambo stått för.
Ekplank som satts ihop, lika stor som ugnen och urfräsning i kanten.
Grunden till Familjeplankan är att vi tycker plankstek, kött som fisk är gott.
Men i vanlig ugn ryms ju bara 2 portionsplankor åt gången.
Nu har vi 4-6 portioner på en gång.
Jag är mer än nöjd!
 
Min andra nyfunna favvo är grillad Baconlindade Champinjoner.
 
Köp stora champinjoner och ta lös champinjonfoten.
Fyll hålet med creme cheese m vitlökssmak el vad ni nu gillar.
Linda 2 skivor bacon runt champinjonen.
Fäst ev baconet m spagetti ( inte lika otrevligt att hitta som en grillpinne i trä om man glömt ta bort)
Grilla och äts varm.
Går bra att steka i stekpanna oxå.
 
När vi åt plankstek för stekte jag champinjonerna i grillpannan.
 
 
 
 
 På plankan finns egengjord potatismos, oxfilé, vitlöks&persiljesmör, halloumi, paprika, cocktailtomater och baconlindade champinjoner. Bearnaisesås serverades till.
NAMNAM!!
 
 
Kram//Erica

Baconlindade champinj...