Kram//Erica
Kram//Erica
KANTARELLSMÖR
1 dl förvällda kantareller
1 finhackad charlottenlök el 1/2 finhackad gul lök
50 g smör att steka i
vitpeppar, salt
flingsalt
75-100 g rumsvarmt smör
1 msk kalvfond (kan uteslutas)Stek kantarellerna och den finhackade löken i smör.
Stek gärna så smöret blir en aningen brynt.
Krydda med lite vitpeppar o salt.
Häll kantarellerna, löken o det smälta smöret i en bunke, låt kallna.
Kör med en stavmixer så kantarellerna blir finhackade.
Vispa ner det rumsvarma smöret, flingsalt och kalvfonden.
Kör med elvispen till ett fluffigt smör.
Smaka av o krydda upp med mera fond, vitpeppar och salt.
Serveras på bröd, på grillat, på pasta, till dumplings mm mm
Kram//Erica
Vispat Kantarellsmör
I fredags plingande på dörren och där stod fina Frida E och frågade om jag ville ha några gurkor.
Klart jag ville.
Så då passade jag på att göra Bostongurka som jag länge tänkt.
Har tjuvsmakat och det smakade Gott !
Hemgjord Bostongurka
800 g gurka
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten purjolök
1 msk senapsfrö
Lag:
3 dl strösocker
1 msk salt
2 dl ättikssprit 12%
2 dl vatten 2 msk dill
Gör så här:
1. Skölj och riv gurkan, skölj och finhacka paprika, lök och purjolök. Lägg i en bunke tillsammans med senapsfrö.
2. Koka upp 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt stå 30 minuter, häll sedan av vattnet.
3. Koka upp socker, salt, ättika, vatten och dill. Tillsätt gurkblandningen och låt sjuda 10 minuter. Blandningen ska bli tjock och simmig, är det mycket vätska kan du hälla av den.
4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylskåp. Håller riktigt länge i kylskåp, minst 6 månader/oöppnad burk.