Vispat Kantarellsmör
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_9050_64f4b4e49606ee421de32ac1.jpg)
KANTARELLSMÖR
1 dl förvällda kantareller
1 finhackad charlottenlök el 1/2 finhackad gul lök
50 g smör att steka i
vitpeppar, salt
flingsalt
75-100 g rumsvarmt smör
1 msk kalvfond (kan uteslutas)Stek kantarellerna och den finhackade löken i smör.
Stek gärna så smöret blir en aningen brynt.
Krydda med lite vitpeppar o salt.
Häll kantarellerna, löken o det smälta smöret i en bunke, låt kallna.
Kör med en stavmixer så kantarellerna blir finhackade.
Vispa ner det rumsvarma smöret, flingsalt och kalvfonden.
Kör med elvispen till ett fluffigt smör.
Smaka av o krydda upp med mera fond, vitpeppar och salt.
Serveras på bröd, på grillat, på pasta, till dumplings mm mm
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_9848_64f4b50bddf2b336becde4c7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_9810_64f4b5229606ee561d60dc5f.jpg)
Kram//Erica