- 100 g ingefära
- 5 dl vatten
- 1 dl risvinäger
- 1 dl socker
- 1 tsk salt
1 1/2 dl svarta vinbär
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
Ta av från värmen och rör ner smöret.
Svartvinbärs curd/ Sv...
Blodapelsinmarmelad
Vårrullar med älgfärs
- 4 ägg ( jag hade picklade rödbetsfärgade ägg )
- 5-6 champinjoner i skivor
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g skivat stekfläsk ( jag hade vindelrökt fläsk)
- 100 g älgfile, (el oxfile)skuren i tunna skivor ( enkelt skiva tunt om köttet är halvfryst)
- 1 1/2 l vatten
- 1-2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- 1 strimlad morot
- 2 msk japansk soja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 4 port ramennudlar ( jag hade bara äggnudlar)
- 1 pak choi, delad i 4 delar
- edamamebönor
- 1 msk sesamfrön
- salladslök
- koriander
Ramen, Nudelsoppa med...
Minipaj med Avokadorö...
Lat Kålpudding
Smoothie med keso och...
Smoothie bowl med sva...
Snabb Ingefärsshot me...
Bagels
4 st (6st)
200 g riven mozzarella (På påse, inte mozzarellaboll)
2 msk creme cheese (Philadelphia)
1 ägg ( ta undan lite ägg till pensling av bröden)
85 g sesammjöl (jag malde sesamfrön i mixern)
2,5 tsk bakpulver
1 tsk rapsolja
2 nypor flingsalt
+ 1 ägg till pensling och valfria frön till topping.
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 g och lagg bakplåtspapper på en plåt.
Lägg riven mozzarella och Philadelphia i en skål. Kör i micron ca 1,5-2 min, blanda runt. Osten ska vara helt smält så att det blir en smet.
Knäck i ägget, i med sesammjöl, salt, bakpulver och olja – blanda till en fast smet.
Dela smeten i fyra bollar,jag gjorde 6 st , gör ett hål i mitten med tex baksidan av en slev eller fingret. Pensla bröden med uppvispat ägg och strössla över frön.
In mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna lite på galler.
Bagels /Lchfbagels
Saffran/blodapelsin o...
1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar, eller ovala som jag.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Tryck till kakorna med en gaffel.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.