SPARRISSOPPA
Grön å läcker!, Vår i en skål
Man kan använda både fryst och färsk sparris!
Färsk grön sparris bryter man av som vanligt, sen skär man 250gr i centimeterstora bitar, knopparna sparar man till garnering!
Koka de färska sparrisbitarna i lättsaltat vatten ca 3 min. ( fryst sparris behöver inte förkokas)
Häll av vattnet!
Hacka en gullök fint och fräs mjuk i lite smör i en kastrull.
Häll över 2,5 dl grädde
2,5 dl hönsbuljong
1/2 dl vitt vin
Smakas av m lite salt och peppar.Men va försiktig med saltet,baconet gör den ju salt också
Kokas upp och kokas i 10 min.
Skär ett några skivor bacon i småa strimlor, stek sparrisknopparna tillsammans med baconet.
När soppan kokat klart så kör den slät med stavmixer.
Häll upp i serveringsskålar och garnera med bacon och knopparna!
Smaklig vår!