FALSK FILEÈ



Dagens middag blev en köttfärsrätt. För det finns ingen fileé i denna rätt (om den nu inte är nermald i köttfärsen)
därav namnet
Falsk Fileé 4 port
ca 600 g nötfärs
1 msk aromat
Blanda färsen med aromat
Gör rullar och plasta in i plastfolie och frys i ca 2 timmar
Jag gjorde fyra rullar av satsen för vi är inte så många i hushållet,så då finns det i frysen klart för kommande middagar
Sätt ugnen på 175 grader
Skär färsfileén i skivor
Stek skivorna i smör
Lägg dom färdiga skivorna i en ugnsform
Gör en SÅS: 2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soja
peppar och ev salt
Gör såsen i stekskyn (stekpannan)
Sjud den nån minut
Häll såsen över köttbitarna
10-15 min i ugnen
Servera kokt potatis och sallad
Kram//Erica