

Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.
Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och ev Kalix Löjrom före servering.
Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min