Windsorbulle
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_6062_5877f9899606ee3e3e259109.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_6059_5877f9ab9606ee3e05dba218.jpg)
Windsorbullar
ca 20 st
2 dl kall mjölk
25 g jäst
50 g rumsvarmt smör
1 krm salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 7 1/2 dl mjöl
Lös jästen i mjölken.
Blanda ner alla ingredienser till en slät, smidig deg.
Täck degbunken med plastfilm.
Låt jäsa i rumstemp. i en timme.
Medans degen jäser görs strösslet.
Strössel: 1 dl mjöl
1 dl socker
1 dl finhackade blandade nötter
50 g smält smör
Blanda ihop allt till en massa, ställ kallt.
Rulla degen till bollar.
Jäs bollarna i ca 40 min på bakplåtspappersklädd plåt.
Vispa upp ett ägg och pensla bollarna.
Strö på strösslet på bollarna och tryck fast strösslet lite lätt.
Grädda bullarna i 200 grader i ca 10-12 min.
Låt kallna på galler.
Fyllning: 2 dl fast marzankräm
100 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
Rör smör och socker pösigt.
Klicka i smörkrämen i marzankrämen och rör till en slät kräm.
Skär locket av bullarna och bred på krämen.
Lägg på locket och sikta florsocker över.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_6055_5877fa4a9606ee3e3331104a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_6061_5877fa7addf2b35c670c3e66.jpg)
Kram//Erica