Windsorbulle

 
 
Windsorbullar   
ca 20 st
 
2 dl kall mjölk
25 g jäst
50 g rumsvarmt smör
 1 krm salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 7 1/2 dl mjöl
 
Lös jästen i mjölken.
Blanda ner alla ingredienser till en slät, smidig deg.
Täck degbunken med plastfilm.
Låt jäsa i rumstemp. i en timme.
 
 
Medans degen jäser görs strösslet.
 
Strössel: 1 dl mjöl
1 dl socker
1 dl finhackade blandade nötter
50 g smält smör
Blanda ihop allt till en massa, ställ kallt.
 
Rulla degen till bollar.
Jäs bollarna i ca 40 min på bakplåtspappersklädd plåt.
Vispa upp ett ägg och pensla bollarna.
Strö på strösslet på bollarna och tryck fast strösslet lite lätt.
 
 
Grädda bullarna i 200 grader i ca 10-12 min.
Låt kallna på galler.
 
 
Fyllning: 2 dl fast marzankräm
100 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
Rör smör och socker pösigt.
Klicka i smörkrämen i marzankrämen och rör till en slät kräm.
Skär locket av bullarna och bred på krämen.
Lägg på locket och sikta florsocker över.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: