HUMMERPANNACOTTA
- 1 kokt hummer, 500 g
- 2 gelatinblad
- 3 dl grädde
- 0.5 dl hackad dill
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 2 msk Kalix Löjrom eller annan rom
- 3-4 msk hummerfond
Gör så här
- 1
Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
- 3
Blanda det hackade hummerköttet med dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 tim.
- 4
Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och ev Kalix Löjrom före servering.
Hummerfond om du nu vill koka egen
- 2 hackade schalottenlökar
- 50 g finhackad rotselleri
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 tsk torkad timjan
- 5 svartpepparkorn
- 0.5 tsk salt
- 1
Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Koka upp och låt sjuda 15 min. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min
skriven
Vi hade pannacotta till efterrätt - aldrig tänkt på att det går att göra som förrätt :D