Friterad Abborre i Sötsursås
O jag har varit sugen på lite fisk o min sötsursås.
Abborrfile har vi ju i frysen, fiskade ju en del i höstas.
Friterad Abborre i Sötsursås.
4 port
5-6 abborrfileer
1 dl potatismjöl
1/2 msk salt
vitpeppar
1 liten morot
1/2 paprika
ca 5 cm purjolök
1/2 burk majs
blomkål
broccolie
liten burk ananasringar
frityrolja
ENKEL SÖTSURSÅS
4 port
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 msk soja (kikomans)
några msk ananasjuice
Blanda alla ingredienser i en gryta
Koka upp under omrörning
Blanda ner ev maizenaredning
Hacka ner 1/2 tomat
Börja med fisken.
Skär fisken i små bitar, ca 2x2cm.
Låt dom ligga på hushållspapper en stund.
Blanda potatismjöl, salt o lite vitpapper i en plastpåse och lägg i fiskbitarna.
Rör om.
Värm frityroljan i en tjockbottnad gryta.
Fritera fiskbitarna, ca 3-5 min.
Låt fisken rinna av på ett galler el hushållspapper.
Koka sötsursåsen.
Strimla morötterna fint.
Finhacka paprika o purjolök.
Skär blomkål o broccolin i mindre bitar.
Så långt kan man förbereda.
Ta ca 3 msk från frityroljan och woka grönsakerna mjuka.
Ner med den friterade fisken, häll på sötsursåsen o i med hackade ananasbitar.
Servera med ris.
Kram//Erica