Rimbobullar
Rimbobulle, en kalljäst bulle, kan nog vara den godaste av alla bullar. Enligt mig alltså!
RIMBOBULLAR
ca 25 st
25 g jäst
3 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning: 150 g rumstempererat smör
3/4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
uppvispat ägg till pensling
Börja med fyllningen. Vispa allt med elvisp.
Gör sen en smidig bulldeg.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje degbit till rektanglar.
Skär degen i fyrkanter, ca 8x8 cm.
Fördela fyllningen, lägg mitt i fyrkanten.
Vik in hörnen på degbitarna och nyp ihop över fyllningen.
Lägg bullarna i bullformar av papper.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 1-2 timmar i rumstemp.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader i ca 5-8 min.
Glasera de kalla bullarna med florsockerglasyr innan servering.
( jag blandar smält smör, florsocker o lite av det uppvispade ägget till en trögflytande glasyr, sen på bullarna o dit med strössel)
Kram//Erica