CHEESECAKE i muffinsformar
Dessa små godingar görs i muffinsformar och kan göras i förväg och ligga på lur i frysen.
Fint att kunna ta fram om man får oväntat besök el som planerad efterrätt!
Dessa är till ett speciellt tillfälle,dessa ska smaskas på efter påskbuffe´n
CHEESECAKE i muffinsformar 6 st
150 g chokladcookies (krosade i smulor)
3-4 msk smält smör
muffinsformar (som ställs i en muffinsplåt)
Fyllning:
2 äggulor
1 dl socker
100 g philadelfiaost
2 dl grädde
1 1/2-2 msk lemon curd
Krossa kexen i matberedare till smulor och blanda ner det smälta smöret
Fördela smulorna i muffinsformarna och tryck ihop dom i botten
Vispa äggulorna och sockret fluffigt
Rör ner färskosten och lemon curden
Vispa grädden och vänd ner den i smeten
Fördela smeten i formarna och ställ in dem i frysen i ca 3 timmar
(lägg i en plastburk om du ska ha dom vid ett senare tillfälle)
Ta ut formarna ur frysen 10 min innan de ska serveras
Ta bort pappersformarna och garnera cheescaken
Jag tog mandarinklyftor på burk och hyvlade choklad över
Har pyntat lite idag,påsken närmar sig ju!!
Kram//Erica
Kommentarer:
2
coffeeandcupcake.blogg.se:
Så goda dom ser ut :) Smart med små istället för en stor :) Ha en bra helg :)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Jag gillar att det är lemon curd i. Det blir en fräsch smak av det. Jag gjorde en med det en gång och dekorerade med jordgubbar. Det var riktigt, riktigt god. Så jag kan tänka mig att den är också är det. Ha en fin dag!