KROPPKAKSRULLE

Kokt potatis som blir över ska man inte SLÄNGA!
Man kan göra så mycke gott av potatisen!
Idag blev det KROPPKAKSRULLE som även goda vänner fick äta!
KROPPKAKSRULLE 4 port
1 kilo skalad kokt potatis
2 1/2 - 3 dl mjöl
2 ägg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 tsk lökpulver el 1/2 finriven gul lök
Pressa den kokta potatisen
Blanda ner de övriga ingredienserna
Stek 2-300 gram köttfärs
i smör,krydda med salt och vitpeppar
låt svalna
Tryck ut kroppkakssmeten på ett mjölat bakplåtspapper
Lägg den brynta köttfärsen i mitten och vik ihop rullen med hjälp av bakpappret


Nyp ihop ändarna på rullen och lägg över den i en smord ugnsform
Pensla rullen med vatten och häll i lite vatten i formen (knappt 1/2 dl)
Täck formen med aluminiumfolie
Grädda i ugnen ,200 grader i ca 30 min

Serveras varm med lingonsylt, en klick smör och kall mjölk


Min hjälpreda är DÖD
Har lyckats ta ihjäl min kökshjälp.
Elvispen vill inte vara med nå längre....
Nåja fär väl införskaffa en ny
Kram//Erica