PURJOLÖKSGRATÄNG
Imorse när jag tittade på Nyhetsmorgon gjorde dom en gratäng med purjo.
Det såg så gott ut så då måste man ju testa!!
PURJOLÖKSGRATÄNG 4 port
2 purjolökar
2 msk olivolja
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl riven parmesan
(1 dl oliver)
1 ask coctailtomater
basilika
Snitta och skölj purjolökarna noga
Dela purjolöken i bitar (använd det ljusa delen)
Lägg purjon i en ugnsform
Häll över oljan och rör om, oljan gör att purjolöken mjuknar lite
Dela coctailtomaterna och släng i formen
Blanda creme fraiche med den rivna parmesanen och oliverna och häll i formen
In i ugnen, 225 grader i 15 min
Toppa med basilika
Salta lite och dra några drag med pepparkvarnen
Serverade gratängen med rökt fläskfileé
Kram//Erica
skriven
Sparar receptet! Ser jättegott ut!