Glutenfri Äppelkaka
Glutenfri äppelkaka
3-5 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk malen kanel
75 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl rismjöl eller glutenfri mjölmix
1 dl finhackade hasselnötter ( eller mandelmjöl)
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
- Skär äpplena i bitar och lägg i en smord ugnsform. Strö över 1 msk strösocker och 1 tsk malen kanel och blanda runt.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ihop ägg och strösocker, gärna med elvisp.
- Rör ihop mjöl,nötterna,salt, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
- Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten över äppelbitarna i formen.
- Grädda äppelkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servera gärna äppelkakan ljummen med vaniljsås. Jag gjorde en råkräm.
Råkräm
2 äggulor ( vitorna använde jag i äppelkakan)
3 msk socker
1 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
Vispa äggulor med socker och vaniljpulver väl.
Blanda äggkrämen med grädden, servera.
Kram//Erica