God Sockerkaka med fyllning.

Idag bakade jag 2 st, den ena med vanligt mjöl och den andra gjorde jag glutenfri.

God Sockerkaka med fyllning
1 rund sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
( till den glutenfria varianten bytte jag ut mjölet mot 3 dl rismjöl+1 dl mandelmjöl, smörade formen och bröade den med mandelmjöl, annars görs den som vanligt)
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl och bakpulvret, och häll ner det kokande vattnet.
Vispas till slät smet.
Häll smeten i en rund smörad och bröad form.
Grädda i 175 grader i ca 40-45 min.
När kakan kallnat delar du kakan.

Koka fyllningen i ca 2 min, vispa hela tiden.
Häll fyllningen på båda sockerkaksdelarna.

Lägg ihop sockerkaksdelarna.

( Jag tycker bäst om kakan sen den har varit fryst)
Pudra över med florsocker.




Kram//Erica
Kommentarer:
3
Ebi:
undrar om man kan använda samma recept för glutenfri?
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Denna kaka älskar alla och gudagod är den