Chrisp Delicato

 
 
Chrisp Delicato
 
Chokladbollssmeten: 200 g smält smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk Oboypulver
6 dl mixat havregryn
3 msk kaffe
1 msk grädde
 
1 ljus choklad att doppa kakorna i
 
Chrisp: 1/2 ljus chokladkaka
ca 3 dl Rice Krispies
 
Smält smöret och låt det puttra rejält.
Häll det varma smöret över sockret och rör så att sockret smälter.
Mixa havregrynen.
Rör ner Havregrynen och de övriga ingr i smör/socker smeten.
Tryck ut smeten till en 1/2-1 cm tjock platta, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt stå i kylen en timme.
Tryck ut rundlar.
Ställ in rundlarna i frysen i en timme.
Smält chokladen.( jag hade marabou mjölkchoklad)
Doppa rundlarna i chokladen, på toppen och kanterna.
Smält den halva chokladkakan och rör ner flingorna och klicka på toppen av kakan.
 
 
 
 
 
Jag gjorde chokladbollssmeten med glutenfria havregryn, fick tillsätta ca 2 dl extra.
Men man får känna sig fram hur man vill ha konsistensen.
 
Hittade detta smaskiga kakrecept hos smaskelismaskens.blogspot.se
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Nelly:

skriven

Vad gott :3

Svar: Ja riktigt gott!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: