Chrisp Delicato
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230d7fddf2b31e22c59684.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230e28ddf2b31ca1190206.jpg)
Chrisp Delicato
Chokladbollssmeten: 200 g smält smör
2 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk Oboypulver
6 dl mixat havregryn
3 msk kaffe
1 msk grädde
1 ljus choklad att doppa kakorna i
Chrisp: 1/2 ljus chokladkaka
ca 3 dl Rice Krispies
Smält smöret och låt det puttra rejält.
Häll det varma smöret över sockret och rör så att sockret smälter.
Mixa havregrynen.
Rör ner Havregrynen och de övriga ingr i smör/socker smeten.
Tryck ut smeten till en 1/2-1 cm tjock platta, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt stå i kylen en timme.
Tryck ut rundlar.
Ställ in rundlarna i frysen i en timme.
Smält chokladen.( jag hade marabou mjölkchoklad)
Doppa rundlarna i chokladen, på toppen och kanterna.
Smält den halva chokladkakan och rör ner flingorna och klicka på toppen av kakan.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230d7a2a6b22293f7242b7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230db1ddf2b31de07266e7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230db59606ee22f8b645fc.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230dba2a6b22840361ac16.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230dbee087c3753c2edb0d.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_54230dea2a6b222ad6e33783.jpg)
Jag gjorde chokladbollssmeten med glutenfria havregryn, fick tillsätta ca 2 dl extra.
Men man får känna sig fram hur man vill ha konsistensen.
Hittade detta smaskiga kakrecept hos smaskelismaskens.blogspot.se
Kram//Erica
skriven
Vad gott :3