Blåbärspanacotta
Blåbärspannacotta, 6 portioner
3 gelatinblad
250 g blåbär (frysta går utmärkt)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Blanda blåbär, socker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull.
3. Låt blandningen precis koka upp och dra av från värmen.
4. Mixa blandningen med mixerstav för att få ut all färg och smak från bären.
5. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem i den varma blåbärsgrädden.Sila smeten.
6. Häll upp i portionsglas/skålar,låt stelna i 4 timmar, gärna över natten i kylskåp.
7. Du kan även låta pannacotta stelna i en bunke över natten och sen Vispa upp pannacottan till önskad konsistens.