Valborgsmässotårta / Punchtårta med eld

 
 
 
Valborgsmässotårta.
Enkelt att göra, men effektfull.
Det svåra var att hitta hårda karameller/klubbor i eldfärger.
Sen kan man ju dekorera vilken kaka som helst.
 
Jag började göra 'elden'.
Krossa godisarna, jag hittade klubbor i gult, orange och rött. Dom krossade jag i morteln.
Sen gjorde jag två högar på ett bakplåtspapper och så smälte jag det i ugnen.
Ca 150 grader i 8-15 min.
Man får akta noga så det inte blir bränt.
Ta ut och låt svalna.
Bryt sen i bitar.
Dekorera kakan.
Jag hade ett batteridrivet värmeljus.
 
Jag bakade min Punchtårta.
Tyckte att punchgrädden skulle passa bra som smutsig snö, vi bor ju iaf i Norrland så några snöhögar finns faktiskt kvar.
 
 
 
PUNCHTÅRTA
 
3 ägg
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 msk cacao
2 1/4 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
 
vispa ägg och socker pösigt
blanda ner mjölken
sikta ner de torra ingredienserna
häll smeten i en smord och bröad rund form
grädda i 175 grader i 40-45 min
kolla med sticka, den tar lite tid att bli klar
 
koka en ´glasyr´ medans kakan gräddas
75 g smör
1 dl kaffe
3 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
 
stjälp upp den färdiga kakan
häll den varma glasyren över den varma kakan
låt kallna
 
vispa 3 dl grädde & krossa ner 3 punchflaskor i grädden( är svårt hitta punchflaskor i butik, men jag länsar punchgodisar i lösviktsgodishyllan, tar minst 10 godisar som jag krossar innan jag vispar)
bred punchgrädden över kakan (eller servera den bredvid)
Kolla fler tips hos tipsochtrix
 
Kram//Erica

Kommentera här: