Yorkshire Pudding// Ugnspannkaka i muffinsplåt

 
Här blev frukosten förskjuten så vi fick äta frunch.
Så jag slog till med Yorkshire Pudding// Ugnspannkaka i muffinsplåt.
Vi åt dom med sylt, socker, grädde och frukt.
Men jag hör att den äts i England med stek, kyckling, potatismos, skysås, ugnsrostade morötter och gröna ärtor inte att förglömma.
Kanske vi testar det någon dag.

Puddingarna fick häftig skålform, där ryms massor med gröna ärtor.
 
1 1/2 dl mjölk
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk smör
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl och salt. Låt stå 10 minuter.
Lägg lite smör i varje 'kopp'.ch ställ in i ugnen tills den är varm.
Häll smeten i den varma formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter för stor form och ca 15 minuter för muffinsplåt.
 
Kram//Erica

Kommentera här: