Saftigt grovt filmjölksbröd


Ibland stöter man på något som är riktigt gott som man skyndar sig hem och försöker återskapa.
Så blev det när vi hade varit på Nordanå cafe och ätit ett gott bröd med västerbottenostcreme.
Det var brödet som väckte mina känslor.
Så detta filmjölksbrödet blev mest likt!

2 bröd

4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
2 dl solrosfrön

1/2 dl pumpakärnor 

1 dl hela linfrön/sesamfrön eller 50-50

2 dl rågkross
1 liter fil
2 dl lingonsylt el sirap
ev. brödkryddor


 

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner filmjölk och lingonsylt.
  3. Häll i bakpappersklädda formar (ca 1,5 liter)
  4. Ställ in i ugnen, längst ner i ca 1,5 timme.
  5. Låt svalna mellan kökshanddukar i 2 timmar innan brödet skärs upp.
Vi är ju bara två i vårat hushåll så jag gjorde bara halv sats ( 1 bröd) 
Skiva brödet och frys in, skönt att bara kunna ta fram ur frysen det man ska äta.
 
 

Kram// Erica

Kommentera här: