Grinchenday//Grinchenday

Mina sparade bilder svämmar över, vådevill mobil och i padd.
Så jag måste göra en rensning bland bilderna, och då ser jag att Grinchenfesten, 1 advent, är obloggad .
Så lite sent, eller lite god tid så kommer bilder från min Grinchenday/Grinchenfeast.

Grinchenfrulle

Grinchentini
Grinchentini
 
martiniglas
lime el citronskiva
7 up
Sourz apple
grön karamellfärg
rött strösocker
polkagriskäpp
Börja med att färga vanligt strösocker rött.
Fukta kanten på ett martiniglas med lime el citron och doppa glaskannan i det färgade sockret.
Fyll halva glaset med Sourz Apple , i med lite grön karamellfärg och rör om.
Fyll på med 7 up.
I med en polkakäpp!

 
 
 
 
Brysselkållåda//Grinchballs 
4 port
 
  • 500 g brysselkål
  • 200 g bacon ( jag hade vindelrökt fläskfilé och den hackade jag bara, stekte den inte)
  • ca 10 cm hackad purjolök
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2-3 dl  riven västerbottenost 
  1. Sätt ugnen på 225°. Koka kålen knappt klar. Lägg över i ugnsform. 
  2. Fräs baconet och purjolöken och lägg över. 
  3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda och slå över. Strö på osten.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
  5.  

     
GRINCHFINGER
 
fryst, tinad sparris
bacon
Linda en backonskiva runt sparrisen.
Stek tills baconet är klart.
Serveras varma.
 
 
Sindy Lu Who Salad
 
Blandsallad
Gurka
Paprika
Majs
oliver
kall pasta
mini mozzarella 


GRINCH DIP
 
1 liten burk creme fraiche
fetaost, ev
1-2 pressade vitlökar
aromat
1 msk citronpeppar
grön karamellfärg 
lite olivolja till lagom konsistens
ananas
paprika
oliv m paprika
Blanda creme fraiche, feta, vitlök, citronpeppar. 
Smaka av med aromat.
Rör i olja om det behövs.
Färga grön.
Lägg upp dippen på ett fat, forma till grinchens ansikte och dekorera med ögon o näsa.
 
 
Grinchkaka
Orios som doppas i grönfärgad smält vitchoklad.
Dekoreras med ett litet strosselhjärta.


Grinchklubba.
Mashmallows som doppas i grönfärgad smält vitchoklad.
Sen i grön/röd o vitt strössel.
Grönvita papperssugrör eller i klubbpinnar. 
Salta pinnar funkar också.
 
 
 
GRINCH SLEIGH / släde
 
tacofärs
majs
paprika
purjolök
ost
tacobåtar/små
Blanda allt och fyll båtarna.
Gratinera i 175 grader varm ugn i ca 10-12 min 
 
 
ROAST BEAST ( tunnbrödsrulle)
 
mjukt tunnbröd
grön karamellfärg
bregott
rostbiff
potatissallad
coctailstomater
 
Pensla tunnbröden med utspädd grön karamellfärg 
Lägg den färgade sidan nedåt, smöra, på med 2 skivor rostbiff och lite potatissallad.
Rulla ihop från kortsidan, rulla ihop till en hård rulle.
Plasta in i plastfolie. 
Görs gärna flera timmar innan servering.
Vid servering skärs i bitar och läggs ihop som ett torn
Dela två små tomater och sätt ihop med en tandpetare så dom bildar ett hjärta
 
 
Grinch rosett
Salamikorv och salladslök 
 

GRINCH ROLLS
 
gravad lax
philadelfias pepparrotsost
gurka
paprika
Lägg ut plastfilm
hyvla remsor av gurkan med en osthyvel. Hyvla från två sidor, 
Mitten av gurkan används inte.
Lägg ut gurkremsorna, lite omlott så det blir en matta.
Lägg den skivade gravade laxen på gurkremsorna.
Bred på pepparrotsosten.
Lägg paprika remsor på osten.
Rulla ihop en rulle, så hårt du kan.
Linda in i plastfilm.
Vid servering skärs skivor.


 

Green Green Grinch 

omelett

  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl spenat, mixad
  • 1 citron, skalet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Fyllning

  • 200 g färskost, rumstempererad och rörd
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • räkor
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Vispa samman ingredienserna till omeletten och häll ut smeten jämnt över en bakplåtspappersklädd ugnsform, ca 33 x 22 cm. Smörj gärna pappret med smör så omeletten lossnar enklare.
  3. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, tills smeten stannat och omeletten är genomgräddad. Ta ut och låt svalna.
  4. Bred ut färskosten jämnt, strö över örterna och toppa med lax. Rulla ihop omeletten till en rulltåera.
  5. Skär i skivor..
 
 
 
 
Grinch rosett
Salamikorv och Salladslök
 
 
Västerbottenpannacotta
5-6 glas
3dl vispgrädde
1 krm malen vitpeppar
2 dl finriven Västerbottenost
1 krm salt
2 gelatinblad
grön hushållsfärg 
 
Topping: löjrom
rödlök
gräslök

Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Hetta upp grädden i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör tills osten smält helt. (Ha plattan på låg temp så det inte bränns i botten)
3. Dra bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och smaka upp med vitpeppar & salt. Rör ner några droppar grön färg.
4. Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylen ca 4-6h. 
Garnera m löjrom, finhackad rödlök o gräslök.
 

 
Who Pudding a'la Cindy Lu
'Feeds twohundred Whos....or four to sig yous.
4-6 port
 
1 kg färdig risgröt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk smör
4 ägg ( separerade)
1/2 dl socker
röd karamellfärg
 
röda & gröna godisar
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna i en annan skål tillsammans med socker, karamellfärg vaniljsocker och smör pösigt.
Rör ner risgröt och äggvitan i äggulsmeten.
Fyll en smörad ugnsform med grötsmeten.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 min.
Låt svalna och låt puddingen står kylen över natten.
Toppa puddingen med gröna och röda godisar vid serveringen.
 
'At Christmastime ,
my favorite treat
is something creamy, light and sweet.
Who Pudding a'la Cindy Lu
And here's the recipe for You.
 

Grinchfudge
 500 g vit choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 msK karamellfärg
  • citron, rivet skal
  • 25 g smör
  • hjärtformat strössel
  1. Hacka chokladen och smält över vattenbad i en rostfri bunke tillsammans med kondenserad mjölk, citronzest och karamellfärg.
  2. Rör ned smör i slutet till en slät och glansig smet.
  3. Klä en fyrkantig form (ca 20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten.
  4. Låt stelna i kylen.
  5. Skär sen i små kuber.
  6. Dekorera med ett strösselhjärta på varje bit.
 
 
Whoville decoration/  Julkrans
 
100 g smält Vitchoklad som färgats grön
Corn flakes
strössel
Smält och färga chokladen.
Rör ner corn flakes och klicka ut kransar på ett bakplåtspapper.
Dekorera med strössel.
Låt stelna.
 

WHOPUDDING (Vitchokladpannacotta )
 
 6 port
 
5 dl grädde
200 g vitchoklad
2 gelatinblad
 grön karamellfärg 
Gelehjärtan 
 
Lägg gelatinbladen i kallvatten i 5 min.
Koka upp grädden.
Ta bort kastrullen från spisen.
Rör ner den hackade vita chokladen i den varma grädden.
Färga grädden grön.
Rör tills chokladen smält och krama ur gelatinbladen och rör tills grädden är slät.
Häll grädden i glas och låt stelna i kylen ca 3 tim.
 Dekorera varje glas med ett rött gelehjärta.
 
Kram//Erica

Kommentera här: