Sparrissallad
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/607d1c6d-86ef-4aab-8ace-b6e5b0ac9a2d-88307-00002b18444dc137_5cf930dcddf2b31912d2636f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/c8c77dee-aa3e-4668-852e-bb785318a03e-88307-00002b184adadc7b_5cf93130ddf2b31932c9e874.jpg)
Sparrissallad
Vinägrett: 1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 klyfta riven vitlök
1 tsk flingsalt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
Sallad: 1/2 dl rostade pumpakärnor
1 knippe färsk sparris, stekta
olivolja
1 tsk flingsalt
70 g salladsmix
2 tärnade avokados
250 g körsbärstomater
Rör ihop vinägretten.
Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna.
Stek sparrisen i olivolja. Jag stekte mina i smör.
( stekte sen potatisen i smöret som smakade sparris)
Lägg salladen på ett fat.
Tärna avokadosen och körsbärstomaterna, och lägg på salladen.
På med sparrisen, strö över pumpakärnor, lite flingsalt.
Ringla över vinägretten.
Kram//Erica