Banankaka
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 dl filmjölk
1/2 dl hackade hasselnötter ( kan uteslutas)
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 mosade bananer
chokladganache: 1 dl grädde
100 g mörk choklad
pistagenötter
Smöra och bröa en rund sockerkaksform.
Vispa det rumsvarma smöret med socker.
Ner med äggen, vaniljsocker, kanel, fil, hasselnötter, mjöl, bakpulver och bikarbonat.
Vispa.
Mosa bananerna och rör ner i kaksmeten.
Häll i kakformen.
Grädda i 175 grader i ca 30-40 min.
Låt kallna i formen.
Koka ganachen.
Hacka chokladen.
Koka upp grädden.
Ta kastrullen från plattan.
Rör ner chokladhacket. Rör tills chokladen smält och du har en slät smet.
Låt kallna.
Häll över kakan.
Strö över hackad pistage.
Kram/Erica