Fyrmästargratäng
Här kommer en goding i repris.
Den passar väldigt bra så här i midsommartider.
Ofta köper man på sig matjessill, igår när jag var och handlade fick jag köpa 3 paket för 3kr!
Den går enkelt att göra med gratäng i påse om man vill ha en snabb variant.
FYRVAKTARGRATÄNG
4 port
1 pkt potatisgratäng i påse (800 g )
1 burk matjessill
2 gul lök
dill
smör att steka o smörja formen
panko
Skiva löken och stek den i smör tills den är mjuk utan fått färg.
Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng.
På med den stekta löken, klipp matjesillen i småa bitar o strö över.
På med lite dill, och kläm ut resten av potatisgratängen.
Jämna till ytan så potatisen täcker sillen.
På med lite Panko.
175-200 grader i 20 min.
Minimalt arbete och maximalt gott.
Jag gjorde i portionsformar.
Här kommer recepter från Allas, där man gör gratängen från grunden.
Kram//Erica