Fyrmästargratäng
Här kommer en goding i repris.
Den passar väldigt bra så här i midsommartider.
Ofta köper man på sig matjessill, igår när jag var och handlade fick jag köpa 3 paket för 3kr!
Den går enkelt att göra med gratäng i påse om man vill ha en snabb variant.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/fc1b1d40-efcc-45e2-9587-18c40d454c0f-1508-0000013c85a107ed_5b29ff0ce087c321bf5df875.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/eaa8d376-a782-4eef-9be3-374db68047e4_5b2a00c02a6b2255509ef2aa.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/ca47456f-fb48-46b9-88a1-30ae50f369fb-1508-0000013c38465c2a_5b29ff362a6b225531de6f3e.jpg)
FYRVAKTARGRATÄNG
4 port
1 pkt potatisgratäng i påse (800 g )
1 burk matjessill
2 gul lök
dill
smör att steka o smörja formen
panko
Skiva löken och stek den i smör tills den är mjuk utan fått färg.
Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng.
På med den stekta löken, klipp matjesillen i småa bitar o strö över.
På med lite dill, och kläm ut resten av potatisgratängen.
Jämna till ytan så potatisen täcker sillen.
På med lite Panko.
175-200 grader i 20 min.
Minimalt arbete och maximalt gott.
Jag gjorde i portionsformar.
Här kommer recepter från Allas, där man gör gratängen från grunden.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/935c4570-d409-4225-93ab-533929368e49-1508-0000013c700642dc_5b29fff92a6b225547a94f26.png)
Kram//Erica