Silviarulltårta
SILVIARULLTÅRTA
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Smörkräm
100 g smör, rumstempererat
2 dl florsocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
riven kokos
1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Vispa sen försiktigt ner mjöl och bakpulver. Vispa inte för mycket, utan blanda bara tills allt är helt blandat. Ha till sist ner mjölken och blanda tills allt är genomblandat.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll ut smeten. Bred ut den så att den är jämn (men inte för tunn!). Grädda den sen mitt i ugnen i 5 minuter (men håll koll så att den inte bränns).
4. När botten är färdiggräddad, strö lite strösocker över botten, vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper . Ta loss bakplåtspappret från kakan och lägg långpannan över och låt kakan svalna så.
5. Gör under tiden smörkrämen genom att vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt sen lite vanilj och äggulan. Vispa allt luftigt i minst 5 minuter.
6. När botten har svalnat bred ut smörkrämen i ett jämnt lager.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Vispa sen försiktigt ner mjöl och bakpulver. Vispa inte för mycket, utan blanda bara tills allt är helt blandat. Ha till sist ner mjölken och blanda tills allt är genomblandat.
3. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll ut smeten. Bred ut den så att den är jämn (men inte för tunn!). Grädda den sen mitt i ugnen i 5 minuter (men håll koll så att den inte bränns).
4. När botten är färdiggräddad, strö lite strösocker över botten, vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper . Ta loss bakplåtspappret från kakan och lägg långpannan över och låt kakan svalna så.
5. Gör under tiden smörkrämen genom att vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt sen lite vanilj och äggulan. Vispa allt luftigt i minst 5 minuter.
6. När botten har svalnat bred ut smörkrämen i ett jämnt lager.
7. Rulla ihop rulltårtan och ställ in den i kylskåpet så länge.
8. Gör nu glasyren genom att smälta smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner sockret.
9. Tillsätt sen vanilj och äggula och fortsätt att vispa för hand tills glasyren har tjocknat. Häll den över rulltårtan och strö över kokos.
8. Gör nu glasyren genom att smälta smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner sockret.
9. Tillsätt sen vanilj och äggula och fortsätt att vispa för hand tills glasyren har tjocknat. Häll den över rulltårtan och strö över kokos.
Kram//Erica
skriven
oj så gott