Fyrmästargratäng
Ibland när man handlar lockas man med hjälp av xtrapris, att köpa saker som man sen bara stoppar in i kylen.
Så blev det med ett trepack matjessill.
Jag äter den men tycker löksill är mycke godare.
Så hittade jag ett recept i Allas som såg intressant ut, och det blev ett lyckoskott!
( receptet från tidningen finns längdsner, om du vill göra allt från grunden)
Men jag hade en potatisgratäng i påse så jag gjorde 'the hurry style'.
Perfekt att göra nu till midsommar, till buffébordet, en variant till jansons.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7393_5938fe9fddf2b30fa6b809d2.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_7372_5938fed39606ee4e6351fd45.jpg)
FYRVAKTARGRATÄNG
3-4 port
1 pkt potatisgratäng i påse (800 g )
1 burk matjessill
2 gul lök
dill
smör att steka o smörja formen
panko
Skiva löken och stek den i smör tills den är mjuk utan fått färg.
Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng.
På med den stekta löken, klipp matjesillen i småa bitar o strö över.
På med lite dill, och kläm ut resten av potatisgratängen.
Jämna till ytan så potatisen täcker sillen.
På med lite Panko.
175-200 grader i 20 min.
Minimalt arbete och maximalt gott.
Jag gjorde i portionsformar.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7372_593901849606ee4e3f66cf37.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7374_593901a4ddf2b30b69e4aea6.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7388_593901ba2a6b222ab5d902c2.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7392_593901e3ddf2b35e40eea9a1.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7397_59390208ddf2b30fa6b80a38.png)
Recept från allas
Kram//Erica
skriven
Men så gott!