RULLRÅN
Har under veckan som gått haft en nostalgitripp i min gamla handskrivna receptbok.
Så fast vi har haft jättevarmt ute (och inne) så har det blivit en hel del bakat.
Rullrån är ju jättegoda, fast det tar tid att baka.
Varmt om fingrarna blir det åxå, fast denna rullpinne är en finfin hjälp.
Mitt gamla rånjärn i gjutjärn är en gammal relik som passade när spisarna hade upphöjda plattor och inte de moderna hällarna som dom flesta har idag.
Men men, det gick iaf.
Men på önskelistan står nu ett modernt rånjärn.
Men visst är det vackert!!
RULLRÅN
(många blir det)
2,25 dl socker
2,25 dl mjöl
2,25 dl pot.mjöl
2,25 dl mjölk
2,25 dl smält smör
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk hjortronsalt
Blanda det smälta smöret och mjölken och vispa ner det i en skål med dom torra ingredienserna.
Kram//Erica
skriven
Vilket vackert järn !
Och rullrånen likaså 😃
Sedan är de ju så otroligt goda också 👍
Kram Bibbi