Portionsbröd
Kokade Gulaschsoppa till middag idag på lammfärs som blev över från igår.
Och soppa till middag, då blir det hembakat bröd till.
Formen som jag bakade i idag är från
Portionsbröd
1 pkt jäst
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk sirap
1/2-1 msk brödkrydda
2 tsk salt
9-12 dl mjöl
Smula jästen i en bunke, rör ut den med 1 dl mjölk och oljan.
Värm resten av mjölken och vattnet till 37 grader.
Häll ner det i bunken med sirap, brödkryddan och saltet.
Rör ner så mycke mjöl tills degen släpper från bunkens kanter.
Strö lite mjöl över degen och låt degen jäsa i bunken under plastfilm i 40 min.
Knåda degen i någon minut, häll ut den på mjölat bakbord.
Min form rymmer 8 bröd så jag delade degen i 8 delar och knådade och formade småa limpor.
Smöra formarna och lägg ner bröden.
Strö över lite mjöl, låt bröden jäsa 30 min.
Värm ugnen till 200-225 grader.
Skär några snitt i bröden med vass kniv.
Grädda bröden i 20 min.
Låt bröden vila/kallna i 20-30 min innan du skär i bröden.
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Anonym:
Gött😊👍
4
coffeeandcupcake.blogg.se:
Så smart :) Vinnarna av veckans blogg är nu dragna :)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Gött😊👍