Smördegsknyten /Smördegskuvert med sparris, ost och bacon

 
Att äntligen få laga mat åt fler än två är ju väldigt efterlängtat.
Så söndagsmiddagen blev för fyra (fem)
Helstekt oxfilé, pomme Erica, ramslökssmör , salladsplanka med smördegskuvert m sparris.
Förtugg blev lax på saltsten.

Till smördegskuverten/knytten använde jag
*färdigkavlad smördeg på rulle
*färskost
*riven västerbottenost 
*några skivor knaperstekt bacon
*sparris, färsk el fryst och tinad
*finstrimlad salladslök
*uppvispat ägg
 
Skär den färdiga smördegen i små fyrkanter.
Lägg en klick färskost, vbost, sparris, smula över lite bacon och salladslök.
Vik ihop smördegen över fyllningen, vik ihop som ett kuvert, som ett litet knyte.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla smördegskuverten med uppvispat ägg.
Grädda i ca 220 grader varm ugn i 10-12 min, knytena ska vara genomgräddade och ha fått fin färg.
Serveras varma el kalla. Lika goda vilket som.
 

 
Kram//Erica

Kommentera här: