Tomtarna har vaknat
Snart har alla tomtar hittat sina platser.
Så imorse hade jag frukost sällskap av några tomtar.Trevligt slippa äta ensam ;-)
Alla julgardiner är på plats,blommorna fått sig en dusch och det börjar se juligt ut!
Börjar vara nöjd över hur här ser ut!
När julen snart är här så passar det väl bra att koka glöggkött! (tack för det receptet Birgitta S)
Denna maträtt är en favorit i våran familj.
Har kokat både älgkött,skinkstek och fransyska. Idag kokade jag en fläskytterfilee pga att förra veckan hade dom ytterfileen för 39.90 kr/kg.
Kan starkt rekomendera att koka på ytterfileen! Blev såååå gott!
GLÖGGKÖTT
1,5-2 kg kött
1 gul lök ( i klyftor)
3 skalade morötter
2 dl glögg
1 dl soya
3 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
5-6 st enbär
5-6 st svartpeppar korn
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta
Tillsätt övriga ingredienser
Låt koka ca 1 timme per kg kött (el till köttet har en innertemp på 80 grader)
Gör såsen av lite sky
Sila lite ner i en gryta,tillsätt grädde tills du tycker det smaka bra! koka upp.
Skiva köttet
Servera gärna morötterna som kokat i skyn,
potatisgratäng och sås
Kram//Erica
Kommentarer:
3
Robin:
Det var så lite så ^^ Då får du inte missa Ernst julspecial i år. För jag tyckte jag hörde något om att han skulle ha med mycket tomtar i årets upplaga?
Svar:
Erica Hermansson
4
Robin:
Det var så lite så ;) Hehe, ja Ernst är ett absolut måste i min familj i alla fall =)
Svar:
Erica Hermansson
5
Robin:
Hehe, nice ;) Det har även blivit något utav en jultradition att kolla på "Ensam hemma" i min familj ^^
Svar:
Erica Hermansson
7
Robin:
Just det, mr Scrooge ja ^^ Även den tecknade versionen är riktigt bra =)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
ser gott ut :)