Kalops
Kalops
(recept från Ica )
Ingredienser
- 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)jag köpte grytbitar
- 200 g morötter
- 2 gula lökar
- 2 msk konc kalvfond
- 2 lagerblad
- 12 kryddpepparkorn
- 2 msk vetemjöl
- 1 liter vatten
- smör och olja till stekning
- salt
- vitpeppar
Till servering
- kokt potatis
- inlagda rödbetor
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
- Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
- Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
- Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
- Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
- Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
- Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Till servering: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
http://ericasmeny.blogg.se/2016/april/chapati.html
Kram//Erica