Kalops

 
Kalops
(recept från Ica )

Ingredienser

 4
 

 

  • 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)jag köpte grytbitar
  • 200 g morötter 
  • 2 gula lökar 
  • 2 msk konc kalvfond 
  • 2 lagerblad 
  • 12 kryddpepparkorn 
  • 2 msk vetemjöl 
  • 1 liter vatten 
  • smör och olja till stekning
  • salt 
  • vitpeppar 

Till servering

  • kokt potatis 
  • inlagda rödbetor 

Så här gör du


Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
  2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
  3. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
  4. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  5. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
  6. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Serverade klassiskt Indiskt bröd till, för recept: klicka på länken
 
http://ericasmeny.blogg.se/2016/april/chapati.html
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: